Путин и јеврејска посла

Одмах да кажем да од овога што следи можете наћи много "русофилски коректније" текстове. На пример: КРВAВA НAФТA: Турци пуне касу исламиста; Руси траже објашњење или ... (МАПА) | СРБИН.ИНФО 

Али...

Прво погледајте графички приказ насловљен (као и чланак) са Рокфелери из Раке - како Исламска држава шверцује нафту / Raqqa's Rockefellers: How Islamic State oil flows to Israel:


У чланку је детаљно описана цела "нафтна шема" преко које се главосече издржавају, и да у њој, поред Турака, учествују и Курди, Ирачани... али и Израел. На пример:

"Израел, према "Фајненшенел тајмсу", до 75% нафте за своје потребе купује од ирачког Курдистана. Фише од трећине таквог увоза стиже преко луке Чејхан, при чему је неизбежно да је један део са територије Исламске државе."

Није то све, ни издалека, прочитајте цео чланак и сами се уверите.

Дакле, зашто повика само на турадију кад на тој нафти зарађује и Курта и Мурта?

И Путинов пријатељ:

"The oil is sold within a day or two to a number of private companies, while the majority goes to an Italian refinery owned by one of the largest shareholders in an Italian football club [name removed] where the oil is refined and used locally," added the European oil official."

Или, у преводу:

"Нафта се за дан-два прода великом броју приватних компанија, мада највећи део завршава у италијанској рафинерији у власништву једног од највећих акционара италијанског фудбалског клуба (назив избрисан), где се прерађује и потом користи локално" - додао је европски функционер за нафтне послове."

Мада је и то мало сложеније: DEBKAfiles: О Путиновој понуди Израелу (и вероватно правом разлогу зашто је Берлускони ишао на Крим)

Израел нико не спомиње јер:

а) главнина масовних медија јесте под директном и/или индиректном контролом циониста;
б) лакше је окривити извођаче радова за ционисте - Турску и САД;
в) док руска власт и медији под њеном контролом, уз уважавање стварне снаге власника и самог ционистичког ентитета (што илуструју два претходна чланка: Израел упозорава... и The Algemeiner: Путин каже да ће Израел и Русија наставити да размењују податке везане за борбу против терориста) имају и неке друге, специфично руске, разлоге.

Део тих разлога можете сагледати у архивском чланку који следи после овога. Обратите пажњу да је извор израелски "Хаарец", што значи да ни у њему нема све. Као и увек, добар текст правог читаоца само подстиче на истраживање.

Израелски "Haaretz": Зашто је Путин пригрлио Јевреје: љубав или политика? сам превео за, сада угашени, портал "Магацин". Али је сачуван захваљујући сајту "Борба за веру", а овде га објављујем уз измењен (првобитни рогобатно преведен) наслов и нешто исправљених грешака.


Александар Јовановић / Ћирилизовано
Покровитељ преводилачке делатности блога "Ћирилизовано": Јелички дукат
 

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!