Јерменски стручњак: "Русија неће допустити да Азербејџан покрене рат на Јужном Кавказу"

Ћирилизовано: Чланак јерменске агенције је од јуче, али с обзиром на Јерменско-азербејџански сукоб: "Војска Азербејџана извела 208 напада на положаје непријатеља" доста говори.


Григориј Ајвазјан

Јереван, 5. септембра, АРМЕНПРЕС. Стручњак за азербејџанска питања Григориј Ајвазјан је уверен да ће Русија оштро одговорити ако Азербајџан покрене нови рат на Јужном Кавказу. Према његовим речима, посета Бакуу министара спољних послова РФ Сергеј Лаврова то и потврђује. Експерт Ајвазјан каже да је Лавров на сусрету са новинарима 5. септембра "покушавао да азербајџанског авантуристу диктатора позове на смиреност".

Према његовим речима, Азербејџан последње две деценије стално најављује да ће покренути рат, на шта Азербејџанци већ гледају са скепсом. "То је у Републици Јерменији и Републици Нагорно-Карабах већ постала обична ствар. Што се нас тиче, ми смо спремни, али је ситуација у Азербејџану другачија. Током свих ових година њихови функционери толико причају о покретању рата да ни њихово становништво више не верује обећањима Алијева, али сада због напете ситуацији на граници стварно ври јер су људи престали да верују свом председнику да ће рат икада бити покренут", сматра Ајвазјан.


Извор: ARMENPRESS
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!