Лукашенко: Белорусија нема намеру да се удаљи од Русије

Белоруски председник је рекао да треба прекинути с причама о удаљавању Минска


Белоруски председник Александар Лукашенко на форуму о руским и белоруским областима © Mikhail Klimentyev/Russian Presidential Press and Information Office/TASS

СОЧИ, 18. септембра / ТАСС /. Белорусија не планира никакво удаљавање од Русије и наставиће заједништво с Москвом, изјавио је председник Александар Лукашенко на форуму о руским и белоруским областима.

"Нећемо сукобе ни са ким", рекао је Лукашенко, и додао да Минск и Москва граде добре односе. "Не треба нас критиковати ни због каквог удаљавања. Ми немамо где да се удаљимо. Увек смо били заједно и бићемо заједно још дуго."

Белоруски председник је рекао да треба прекинути с причама о удаљавању Минска. "Владимиру сам рекао да то не треба ни мени лично ни нашим државама", нагласио је Лукашенко.

Формирање јединствене политике индустријске производње  - приоритет за Русију и Белорусију

Председник Белорусије је истакао да је стварање јединствене политике индустријске производње најпреча ствар за сарадњу између Русије и Белорусије.

"Стварање јединствене индустријске политике, коју је поменуо руски председник ... је најважнији правац наше сарадње", рекао је председник.

"Најбитнија је координација у сектору индустријске производње ... Ту су највећи проблеми."

Свет почиње да схвата да санкције и изолација не воде никуда

Лукашенко је рекао да свет почиње да схвата да се санкције и изолација не решавају проблеме у свету, док сарадња може постати основа високо ефикасне привреде.

"Нажалост, човечанство се још увек није ослободило катаклизми, криза и ратова", рекао је Лукашенко учесницима форума.

Тренутно је у току прерасподела сфера утицаја "која је захватила и нас", рекао је председник, и додао да "они покушавају да нам наметну сопствене интересе".

У међувремену, "свет полако почиње да схвата да санкције, а још мање изолација и претње појединим земљама, не воде никуда", нагласио је Лукашенко.

Белоруски председник је такође изразио уверење да ће "само заједнички труд наших народа, области и предузећа омогућити да изградимо високо ефикасне привреду".


Извор: ТАСС
Избор и превод: Ћирилизовано за СРБИН.ИНФО

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!