Белоруски опозиционар: Руска војна база ће изазвати спонтане протесте 4. октобра

Уладзімір Пракопавіч Някляеў
Владимира Неклајева терете за организовање и учествовање на демонстрацијама у Минску 10. и 23. септембра. Политичару ће се судити 30. септембра. Како је изјавио за Радио Слободу, белоруски режим је суочен са неочекиваним проблемом отварања руске војне базе, што је изазвало додатни талас протеста у друштву.

"То се може видети по реакцији независних медија и реакцији људи. Све скупа, то даје прилику за спонтане протесте против лажних избора и страних војних база. А и против политике власти која је довела земљу у потпуну зависност од Русије, мада Лукашенко сада покушава да постане зависан од Запада", каже Неклајев.

Политичар напомиње да су људи почели да увиђају недостатак перспективе у политици режима. Он сматра да ће највероватније доћи до протеста.

"Протести могу бити већи него што власти очекују. Зато морају да изолују све оне који су способни да изведу људе на улице. Овај процес и оптужба дају разлог за изолацију", сматра Владимир Неклајев.

И додаје да ће митинг против руске војне базе у Белорусији дефинитивно бити одржан 4. октобра.

Ћирилизовано: У претходном преводу и напомени било је речи о томе да нема квалитетног извештавања без мајсторства, мајстора и новца. Али, то не значи да паре аутоматски доносе квалитет. Од будалаштине коју сте горе прочитали - саморазоткривања "спонтаности" у Белоруса и тамошње "домољубне опорбе" - данас не нађох, истина само за 15-так минута претраге, бољи пример. Вреднији читалац има линк на извор на располагању, нека потражи додатне информације на дну странице и сам се увери ко финансира овакав производ. За лендове: наравно, у питању су увек исти, знате их.

Но, треба пратити страну пропаганду. Макар била и будаласта. Зашто? О томе у следећем преводу, речима бившег службеника ЦИА-е, који се управо тиме бавио, а и сад ради.

Извор: Uladzimir Niakliaeu: Russian military base may provoke spontaneous protests in Belarus - Charter'97 :: News from Belarus - Belarusian News - Republic of Belarus - Minsk
За СРБИН.ИНФО изабрао, превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!