У Првој крагујевачкој гимназији уче турски

Ћирилизовано: Неће богами Николиће више да прати зао глас оног ратног злочинца Милоша. И Драгица сад на миру и без гриже савести може да обавља своје државничке задатке.

Драгица са првом дамом Турске

У Првој крагујевачкој гимназији од фебруара ће бити уведено факултативно учење турског језика.


Места има за највише 25 полазнка, а већ се пријавило више од 15 заинтересованих. Курс је бесплатан, а намењен је првенствено ученицима средњих школа.
Иван Недељковић, психолог у Првој крагујевачкој гимназији, каже да је идеја за увођење факултативне наставе турског потекла из жеље да ученци више науче и о култури Турске.

- Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Крагујевац повезао нас је са турским "Бејза" едукативним центром из Београда који ће слати свог наставника. Ђаци ће осим језика учити и о турској култури, а моћи ће да се упознају са древном уметношћу сликања на води која се зове ебру. То је оријентална уметност украшавања папира – објашњава Недељковић.

Он каже да повод за увођење турској језика у школе никако није био да полазници боље разумеју турске серије, мада је било заинтересованих за овај језик баш из тог разлога. У школи се надају да ће заинтересованост ђака бити довољна да настава турског језика буде уведена и наредне године.


Извор: U gimnaziji uče turski | Novine novosadske
Фотографија: Санџачке новине
Приредио. Александар Јовановић

2 коментара:

Пишите српски, ћирилицом!