Азербејџан је поносна и достојанствена земља, господине Ненаде Пејићу!

Баку, Азербејџан, 27. децембар
Ненад Пејић

Пише: Арзу Нагијев, заменик генералног директора азербејџанске новинске агенције Тренд

Шеф Радио Либерти / Слободна Европа (RFE/RL - у даљем тексту РСЕ) Ненад Пејић је изјавио да је претрес бироа РСЕ у Бакуу од 26. децембра - "напад" и "пљачка". Међутим, за такве увредљиве примедбе нема никаквих правних основа.

Претрес бироа РСЕ у Бакуу је извршен у вези са кривичним предметом који истражује Истражно одељење за тешке злочине канцеларије државног тужиоца. Што ће рећи, ове мере су предузете у складу са одговарајућом чланом Закона о кривичном поступку.

Пејићеве опаске су нелогичне и неетичке. Очигледно, шеф РСЕ је заборавио све међународне норме о статусу независности и суверенитета. Господин Пејић је вероватно заборавио и на моралне принципе приликом давања такве апсурдне изјаве, која делује на осећај части и достојанства људи.

Азербејџан је суверена и независна држава. Границе Азербејџана су признале Уједињене нације и Азербејџан наставља политику независности од других земаља,и од САД, ЕУ и других.

Ненад Пејић и остали су вероватно били свесни да ће - када су ухапшени запослени у РСЕ - бити предузете одговарајуће законске мере. Међутим, они тада нису дали никакву изјаву.

Како је уопште могуће користити "Радио Либерти" на територији Азербајџана, али не као медиј, већ као средство пропаганде, за привлачење одређених личности и генерисање негативног јавног мњења? Наравно, на то је пружен адекватан одговор.

Једном речју, Ненад Пејић треба да схвати да Азербејџан није земља у којој се може на такав начин изражавати. То је једноставно недопустиво. Стога би Пејићу било боље да мало поради на сопственом васпитању.

Ми имамо стабилну земљу коју су уз велике напоре створили шеф државе и азербејџански народ. Нико нема право да користи такве изразе против Азербејџана. У супротном, и на то ће бити дат адекватан одговор.


Извор: Azerbaijan is a country of honor and dignity, Mr. Nenad Pejic!
Превод: Ћирилизовано

Нема коментара:

Постави коментар

Пишите српски, ћирилицом!